Условна присъда за агресивния шофьор от надлез „Родопи”

Автор: Plovdiv Now 3629
Условна присъда за агресивния шофьор от надлез „Родопи”

Автор: Наталия Грозева

Агресорът Ботьо Георгиев, който потроши колата на Албена Чавдарова на надлез „Родопи” ще търпи условна присъда. Това стана ясно по време на днешното бързо производство в Пловдивския районен съд, предаде trafficnews.bg.

Георгиев пожела да сключи споразумение с прокуратурата и призна вината си. Той избра да изтърпи наказание от 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок. За същия период той няма да може да управлява МПС и книжката му ще бъде отнета.

Адвокатът на мъжа заяви, че подзащитният му е действал в момент, в който си е изпуснал нервите, без да има някакъв предумисъл. “Той съжалява и ще си понесе последствията”, коментира адвокат Румен Георгиев.

“Делото е приключи буквално за 48 часа. Като конкретни причини това, което изтъква извършителят, беше засичане от жената, която е управлявала другия автомобил. Дори и така да е реакцията му не е оправдана”, каза прокурорът Пламен Пантов.

До грозните сцени се стигна след направен обратен завой от шофьорката. Мъжът я нападна с нецензурни думи и счупи двете странични огледала на колата ѝ. Георгиев беше задържан на 10 април, а прокуратурата образува бързо производство по случая. За хулиганство мъжът можеше да получи до 3 години затвор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина