Уникална зелена класна стая правят в пловдивско училище

Автор: Благовест Андонов 23256
Уникална зелена класна стая правят в пловдивско училище

Изключително ефектен проект започва кметът на район „Източен” Иван Стоянов.  След като по-рано през годината Общинския съвет отпусна 108 хил.  лева за направата на зелена класна стая, в района се готвят да започнат нейната реализация, предаде trafficnews.

Зелената класна стая ще бъде аналог в България. Тя ще бъде в  двора на НУ „П.Р.Славейков", като ще бъде открито с мини оранжерия,където децата ще се учат да отглеждат зеленчуци.  Към тях ще две стени с пълзяща растителност, както и амфитеатрални пространства.

Проектът предвижда изграждане на нова алейна мрежа от валирана трошенокаменна настилка с изграждане на три площадки за обучение и беседи на открито. Те ще бъдат разположени амфитеатрално, като на места за сядане ще се поставят ратанови седалки, които се прибират извън учебни занятия.

В проекта е включено изграждане на ажурни огради към прилежащите улици, монтаж на шумопоглъщащи плоскости към част от съществуваща ажурна ограда. Това се прави с оглед на шумоизолацията  на разработваното пространство.

В проекта още е предвидено и монтаж на осветителни тела, изграждане на кът за биоземеделски активности на учениците –оранжерии, повдигнати и наземни лехи за развъждане на земеделски култури, овощна градина за изпълнение на следващ етап в условия на трудово обучение на учениците, както и поливна система за поддръжка на зеленината.

Имотът запазва напълно съществуващата високостеблена растителност в разработваната зона и я обогатява с нова дървесна, храстова и тревна зеленина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина