Удареният от пациент шофьор на линейка в Пловдив: Не мога да повярвам какво се случи

Автор: Plovdiv Now 3230
Удареният от пациент шофьор на линейка в Пловдив: Не мога да повярвам какво се случи

„Не мога да повярвам какво се случи, опитваме се да помагаме, а какво получаваме”, това коментира удареният парамедик Трендафил Тумбалаков в Пловдив. Както съобщихме, 53-годишният мъж е шофьор и парамедик и на 25 април е получил юмрук в лицето от 26-годишен пациент. Нападателят е задържан и му е повдигнато обвинение от Районна прокуратура-Пловдив.

„Получаваме сигнал за неадекватен мъж на тротоара на бул. „Шести септември”, това се случва следобед и ни отне известно време, за да стигнем. Причината е трафика, който в последно време в Пловдив е безобразен. На адреса видяхме млад мъж да лежи на тротоара, беше видимо пиян. Веднага го сложихме в линейката и лекаря започна да го преглежда. В този момент получих тукат в брадата. Извикахме веднага полиция”, разказва Тумбалаков пред БТВ.

Той работи в „Спешна помощ” от 21 години и това е първият физически сблъсък с пациент, който е имал. Разказва обаче, че не се случва за пръв път вербално нападение.

„Хората често са изнервени, защото закъсняваме, но това не зависи от нас. Ние сме 6-7 екипа, а трафикът е безобразен”, коментира още той.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина