Удължиха зимната ваканция в Пловдив заради блокирания булевард

Автор: Plovdiv Now 23800
Удължиха зимната ваканция в Пловдив заради блокирания булевард

Ваканцията на учениците в Пловдив се удължава заради подговката за откриващото събитие на ЕСК. Кметът е издал заповед, с която е обявил още два дни за неучебни, съобщават от общината. Освен на официално обявените дни, учениците ще почиват на 3 и 4 януари - четвъртък и петък.

Така първият учебен ден ще бъде в понеделник,  7 януари 2019 г. 

Припомняме, че момента на булевард „Цар Борис III Обединител“ са в ход строително-монтажните дейности по изграждане на сцената. Очакват се над 30 тира, които да доставят елементите на сцената и цялата техника, необходима за обезпечаване на мероприятието.

За родителите, и то предимно тези на "малките" ученици, подобно решение си е направо шок. А кой ще гледа децата? На кого да ги оставят, особено ако нямат баба и дядо? PlovdivNow.bg зададе един и същи въпрос на няколко родители на деца от началния курс: Как ще се отрази новоизникналата ваканция на семейството ви? Ето и отговорите, които са достатъчно красноречиви:

"Добре че съм в майчинство заради малкото дете, иначе... не зная как ще се оправим. Останалите майки от класа, които работят, са изпаднали в потрес..."

"За разлика от нас, децата се радват. А ние с мъжа ми се чудим какви врътки с баби да правим, че да има два дни кой да стои при тях. Добре че едната баба е тук, в Пловдив."

"Тази удължена ваканция обърка плановете на всички! Мъжът ми сега ще се моли на шефа си да го пуска да работи от къщи - иначе как да оставим първокласничка сама, без надзор?"

"Ужас! Така ни се омотаха нещата... Взимам го малкия в службата и това е! Има ли друг начин?"

"Тотев днес доста клетви ще изяде от родителите..."

"Стига бе, това сериозно ли е? Не мога да повярвам, че така са го решили!"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина