Удължават синята зона в Пловдив, присъединяват още улици

Автор: Plovdiv Now 5506
Удължават синята зона в Пловдив, присъединяват още улици

Променя се работното време на „Синя зона“ от 8,30 часа сутринта до 18.30 часа вечерта. Причина за това са множество молби на живеещите в центъра на Пловдив, които са затруднени да паркират пред домовете си след работа.

„Получихме десетки сигнали на граждани – писмени и устни, които живеят в обхвата на „Синята зона“, че след работа не могат да намерят място къде да паркират автомобилите си, тъй като крайният час зоните с платено паркиране е 17.30. След този час пловдивчани от съседни на „Централен“ райони спират автомобилите си, неограничени от времето“, обясни ресорният заместник-кмет Тодор Чонов и допълни, че това затруднява живущите в обхвата на „Синя зона“, които пък се прибират от работните си места и въпреки че са платили своя абонамент, трудно намират свободно място за паркиране близо до домовете си.

Отново по молба на граждани в обхвата на „Синя зона“ ще бъдат включени и бул. „Марица“ – Юг от ул. „Стефка Николова“ до ул. „Чардафон“, ул. „Ген. Данаил Николаев“, ул. „Мечников“ и ул. „Елиезер Калев“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина