Ученици на Крикор Азарян отбелязаха 90-годишнината му

Автор: Plovdiv Now 2318
Ученици на Крикор Азарян отбелязаха 90-годишнината му

"Една от моите мечти, вдъхновени от Крикор Азарян, е съвременният български театър да диша с духа, в духа на Азарян и да продължи да вдига летвата на неочакваното до невероятност, въпреки съществуващите закони на гравитацията," каза министър Кръстю Кръстев по повод 90-годишнината от рождението на големия театрален режисьор.

Тя бе отбелязана с постановката "Ива е онлайн" ( режисьор Стоян Радев, с участието на Ива Тодорова)  в театър "Азарян" в НДК. Със спектакъла се възобновява традицията, започната през 2015 г., всяка година учениците и приятели на големия пловдивчанин да отбелязват рождения му ден със събитие и да споделят скъпи спомени.

Актрисата Ива Тодорова връчи на режисьора Николай Поляков наградата на фондация „Проф. Крикор Азарян” за ярко постижение в театралното изкуство. По думите на Тодорова "отличието се дава за дълголетно творчество, за висок морал в творческите търсения, за висока творческа хигиена".

Инициативата е на Националния дворец на културата, с подкрепата на Министерството на културата и съвместно с Фондация "Проф. Крикор Азарян и Театър 199 "Валентин Стойчев".

Фотография Орлин Огнянов/НДК

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина