Ученици демонстрираха знания и умения във „Вечер на иновациите“ СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5945
Ученици демонстрираха знания и умения във „Вечер на иновациите“  СНИМКИ

По много забавен иновативен начин демонстрираха своите научени знания и умения учениците от основно училище „Елин Пелин" в Пловдив. Това стана по време на специална „Вечер на иновациите", организирана от ръководството на школото на сцена в залата на кметството на пловдивския район „Западен". Залата бе препълнена от родители, гости, медии, както и част от кметското ръководство.

„Вечерта на иновациите" бе озаглавена „Я, виж, копче!", като сценарият на иновативния ролеви урок бе изготвен от учителката по Български език и литература и история - Елена Грозданова.  Любопитният сценарий включваше една случайна находка от група ученици – копче от мъжки балтон, а в хода на представлението участниците показаха как уж една такава „случайност" може да „отвърже" поредица от лавинообразни знания по почти всички предмети в учебната програма, които те разкриха пред публиката. Децата изнесоха стегната, но богата програма, поднесена като игра и забавление, а техните песни и танци дадоха допълнителен заряд на тържеството.

„И друг път сме показвали как децата от нашето училище усвояват учебния материал с иновативни практики и нетрадиционно обучение. Новите съвременни методики на обучение и нетрадиционно усвояване на учебния материал са задължителни, за да провокираме интереса на учениците в съвременното общество на дигитализация и цифровизация", коментира директорът на основно училище "Елин Пелин" Татяна Вангелова – Ние сме признати за иновационно училище и сме длъжни да разчупим рамките, да мислим и показваме нови съвременни практики, и нетрадиционни форми на обучение".

След събитието учениците представиха пред всички уникални макети на измислени крепости и замъци, къщички на чудесата с градини и паркове на бъдещето, които са изградили сами специално за тържеството. Директорът на основно училище "Елин Пелин" Татяна Вангелова пък награди тримата от най-добрите ученици, заслужили награда с активното си участие в любопитната иновация. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина