Църковна служба, поднасяне на венци и онлайн концерт за 24 май в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5327
Църковна служба, поднасяне на венци и онлайн концерт за 24 май в Пловдив

Поради мерките за предотвратяване разпространението на COVID-19, тази година в Пловдив няма да се проведе километричното шествие за 24 май на деца от всички пловдивски училища, което всяка година преминава през пловдивската Главна улица - най-дългата пешеходна в Европа, водено от кмета на града, областния управител и владиката Николай.

С върви, народе възродени, през изминалите години в Деня на българската култура и просвета и славянската писменост, учениците огласяха Главната от Пешеходния мост на река Марица през Римския стадион до пл. Централен, приветствани от стотици майки, татковци, баби, дядовци и случайни минувачи.

Тази година в храм „Свети свети Кирил и Методий“ срещу едноименната Хуманитарна гимназия, точно в 10.30 часа ще започне служба, водена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, а след нейното приключване ще бъдат поднесени цветя и положени венци на паметника на Светите братя. На службата се очаква да присъстват официални лица, сред които заместник-кметовете по култура Пламен Панов и по образование Стефан Стоянов.

Абитуриентите от випуск 2020 на Средно училище “Св.св. Кирил и Методий”- Пловдив ще се сбогуват с любимото училище с online концерт “Предимството да си единствен”, който ще бъде излъчен на живо във фейсбук страницата ни на 24 май от 12.00 ч.

Учениците избраха именно това заглавие на концерта с надеждата, че те ще са единствените с такъв прощален онлайн концерт, имайки предвид ситуацията в света.

Учениците от 12б клас с профил “Музика” и ”Хореография” са подготвили изпълнения от началото на обучението си до сега, с които ще ни потопят в магията на музикалното и танцово изкуство.

В това виртуално изпращане с послание към всички ще се включат и учениците от 12а клас с профил “Информационни технологии”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина