Триизмерното лого на Пловдив е новото място за срещи СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 8599
Триизмерното лого на Пловдив е новото  място за срещи СНИМКИ

Триизмерното лого на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 на площад „Централен“ е новото място за срещи в града под тепетата. Композицията, изработена по иновативна технология от екологично чисти материали, бе монтирана тази сутрин, съобщиха от Фондация "Пловдив 2019". 

Представлява седемте арки, образуващи логото, смаляващи се в перспектива с надпис в основата „Plovdiv 2019“. Технологията, по която е направена инсталацията е нова за България и гарантира както мобилност, така и безопасност. Металната основа е облечена в холандски материал, който притежава редица качества – водо и пожаро устойчив, той е олекотен и безопасен за околната среда. Арките са завършени с кварцова посипка, която има декоративна роля.

Новото място за срещи нощем ще свети. То е автономно. Има вградена соларна система, която захранва акумулатор. Светодиоди осветяват арките отдолу, а енергията, която е необходима е само 18 вата – по-малко от една домакинска ел. крушка. В основата са поставени блокове от фибробетон – материал, който е олекотен и устойчив. Буквите са изработени от същия материал.

Монтирането на инсталацията става за много кратко време, защото не е нужно разпробиване и нарушаване на настилката. Фиксира се лесно, но се запазва устойчивостта, като  фирмата изпълнител гарантира, че не може да бъде обърната. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина