Три пречки пред „Модър- Царевец“, но все пак може да го пуснат по-рано за коли

Автор: Благовест Андонов 2755
Три пречки пред „Модър- Царевец“, но все пак може да го пуснат по-рано за коли

Три останаха пречките пред пускането на пробива „Модър-Царевец – голяма колекторска шахта, кръстовището с ул. „Солунска“ и светофарните уреди.  Към днешна дата съоръжението, което ще свързва „Западен“ с „Южен“ е готово, но по него не тръгват коли, тъй като има довършителни дейности по Южния обходен колектор, както и асфалтирането на ул. „Царевец“, пише trafficnews.bg.

След последната среща между фирмите, които работят там, се написа пътна карта по настояване на кмета Костадин Димитров. В нея всички дружества, които са ангажирани с ремонтите в зоната, дадоха краен срок за своята част.

Крайният срок за пускането на движението е 15 юни, но е възможно това да се случи по-рано.

Откъм ул. „Модър” всичко е готово, но откъм западната част – остават още някои дейности. Ор трите шахти, които трябваше да се изграждат, остана само едната – на кръстовището на бул. „Хаджи Димитър“ с ул. „Царевец“.

„Ние сме готови с останалите дейности. Имаме да направим само последната шахта, смятам, че ще е завършена дори преди 20 май, когато е крайният срок“, заяви Бончо Бонев, който е управител на фирма от консорциума през ВиК проекта. Той допълни,  че вече са освободили кръстовището на ул. „Солунска“ с ул. „Царевец“, като там трябва да работи консорциума между „София Асфалт“ и „Вейл Конструкции“, който бе избрани от Община Пловдив.

Третият проблем е свързан с организацията на движението и светофарната уредба.  Там предстои да се сложат три светофара, като се въведе и най-добрата организация на движението. От Община Пловдив имат няколко варианта, които ще бъдат съгласувани с КАТ. Движението на автомобили през пробива след това може да започне.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина