Тотев и пловдивчани в разгорещен дебат за големите проекти в града

Автор: Благовест Андонов 6263
Тотев и пловдивчани в разгорещен дебат за големите проекти в града

Разгорещена дискусия на стената на кмета Иван Тотев във Фейсбук се разрази след пътната блокада вчера под тепетата. Редица пловдивчани засипаха с въпроси градоначалникът, който отговори почти на всички питания и упреци към него.   Най-много въпроси имаше за големите проекти, които се очакват да се реализират.

Пловдивският учител Танчо Агушев изрази доста скептично мнение, относно случващото се в града

„4 години, международен конкурс, площад няма! Художествена галерия - няма! Концертна зала - няма! Тютюневи складове - няма! Адата - няма! Модернизация на градски транспорт - няма! Голяма базилика- няма! Зоологическа градина - няма! Опера-няма!”, написа той.

Кметът не остана длъжен и започна да отговаря на всичко по списъка от преподавателя:

„Първо са 3 год., а не 4! После по ред с по едно изречение. Конкурс за площад – проведен, нереализиран и неодобрен от възложителя проект. Художествена галерия строи се, пуска се юни - юли 2019. Концертна зала - държавна. Не е проект на Общината. Тютюневи складове, в НИНКН от повече от година. Отново НЕобщинска територия. Адата - частен. Нямаме намерение за покупка или каквото и да е. в Градският транспорт -  системата е въведена в над 90% от подвижния състав. Голямата базилика, не знам как се сетихте за нея като ангажимент. Защото това е лично изстрадан проект, критикуван още на старта отвсякъде. Но не и ангажимент към някой! Дата на откриване определена -  20.09.2019,  внесена е документацията в ЮНЕСКО. Зоопарк  - 28.01 дело ВАС, пусков срок юни-юли. Опера, не е заложена в програмата за мандата, също държавна”, написа кметът.

Преподавателят благодари за отговорите и заяви,че не се заяжда, а страда за проектите на града.

„Развалих си съня за тия проекти. Понякога си казвам, защо не си седях само на бюрото? С площади, базилики и транспортни превозвачи да се занимавам :-)”, отговори градоначалникът шеговито.

Кметът продължи с отговорите на въпроси. За стадион „Пловдив” заяви, че се подготвя ЗОП и има осигурени пари за първия етап. Относно Колежа, градоначалникът заяви, че чака повече информация през януари.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина