Тони Симидчиева: Няма да имаме друг шанс да бъдем Европейска столица

Автор: Plovdiv Now 7940
Тони Симидчиева: Няма да имаме друг шанс да бъдем Европейска столица

Тони Симидчиева, председател на Регионалната занаятчийска камара:

До късно вечер, хора с камери и фотоапарати, обикаляха около хотела с молба, да използват някое от балкончетата на хотела, за да направят нощни снимки, на красивата светлинна инсталация, която издигнаха пред входа за старта на Пловдив-Европейска столица на културата.

Млади хора, облечени топло, на групички прииждаха, за да видят източника на светлината, озаряваща небето над Пловдив, която ги привличаше като магнит и събуждаше любопитството им!

Подобна беше и кулата на холандската столица на културата Леуварден през 2018 година, където имах удоволствието да присъствам. Върху нея с лазерни светлини изрисуваха и пресъздадоха древната история на Холандия от викингите, та до днешни дни. Кралят им изкачи високата кула и даде символичен старт на събитието. Беше красиво и магично усещане, въпреки че природата беше много негостоприемна, валеше студен и неприятен дъжд. Домакините раздаваха безплатно на зрителите дъждобрани и цветни чадъри. За първи път бях зрител на такъв вид изкуство! С музика и светлина, да разкажеш интересна приказка или историята на един народ.

Радвам се, че пловдивчани и гостите на града, ще имат възможност, да видят подобен светлинен спектакъл, защото само при такъв европейски проект, може да бъде създадено шоу с такъв мащаб и финансиране!

Пловдив, никога повече няма да има тази възможност! Може би София, Варна, Русе, Велико Търново, които много искаха да бъдат на наше място, ще имат, но ние имаме този шанс сега!

Дано техниката, времето и хората, не ни предадат!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина