Теодора Духовникова, Иван Юруков и Дарин Ангелов играят любовен триъгълник в пиеса на Яворов

Автор: Plovdiv Now 6326
Теодора Духовникова, Иван Юруков и Дарин Ангелов играят любовен триъгълник в пиеса на Яворов

„Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ от Пейо Яворов пловдивската публика може да види на 7 ноември 2019 г. от 19 ч. в Дом на културата "Борис Христов". В ролите ще видим Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Иван Юруков, Радина Боршош, Богдан Бухалов, Неделин Найденов, пише PlovdivTime.

„Когато гръм удари, как ехото заглъхва“, втората по хронологичност пиеса на Пейо Яворов, се съсредоточава върху психологическите колизии, които предизвикват разрива в едно щастливо семейство. Дълго пазената тайна на Бистра Попович е разкрита и това драматично променя съдбите на всички герои. Какво ни причиняват истината и любовта, макар и безгранична? Носи ли щастие разрешението на една морална дилема и на кого? Много въпроси в сгъстения от болка въздух на сцената, които често нямат еднозначен отговор, затова и продължават да ни вълнуват.

"Когато гръм удари, как ехото заглъхва" има драматична история. По време на генералната репетиция на пиесата за премиерата на 17 септември 1912 е обявена мобилизация за Балканската война, възвестява я актьорът Атанас Кирчев, убит по-късно на фронта. Затова и представлението се изиграва за първи път година по-късно. Режисьор е Павел Ивановски, а в ролите се изпълняват от Сава Огнянов, Елена Снежина, Кръстьо Сарафов, Вера Игнатиева и Васил Кирков.

Месец и половина след премиерата в къщата на улица "Раковски" отекват двата фатални за поета изстрела, любимата му Лора е мъртва, а Яворов - ослепява и прекрачва в своята последна трагична година. Житейският сюжет, по-страшен и от антична трагедия, хвърля своята тежка сянка върху пиесата. Тя е изиграна 20 пъти и последното й, дневно представление, се изиграва на 19.10.2014 след погребението на Яворов.

Постановъчен екип:

Сценична версия - Юрий Дачев и Бина Харалампиева

Режисьор - Бина Харалампиева

Сценография и костюми - Свила Величкова

Музика - Асен Аврамов

Времетраене - 1 час и 50 минути. Представлението не се препоръчва за зрители под 12 г.

Билети на билетна каса "МаскАрт" в Дом на културата "Борис Христов", телефон: 0894611188

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина