Търсят се 2.2 млн лева за пътя до Лилково

Автор: Plovdiv Now 6588
Търсят се 2.2 млн лева за пътя до Лилково

Ще се намерят ли пари за един от най-разбитите пътища в Пловдивска област, който води до едно от най-красивите села? Областният управител Здравко Димитров е включил пътя Пловдив – Лилково в приоритетите си през 2019 година.  Според губернатора Лилково може да се превърне в една от топ дестинациите за туризъм, но за това е нужно да има нормални условия за придвижване.

Пътят е част от републиканската пътна мрежа и дори за него се иска винетка. Последното укрепване бе през септември миналата година, като дейностите включваха разчистване на срутища, попълване с трошен камък на настилката, почистване на водостоци и канавки.
Това обаче е крайно недостатъчно, тъй като след по-обилен дъжд или снеговалеж, пътят отново става непроходим.

За ремонта на третокласния републикански път 862, който би трябвало да свързва Пловдив с Девин през Михалково, са нужни около 2,2 млн. лева.  Това бе показала последната оценка на областната структура на Агенция „Пътна инфраструктура”.

От АПИ за последно направиха препратка, че с пускането на ТОЛ-системата, с която ще ни таксуват по пътищата из родината, ще се съберат пари за ремонти,  както тъй необходимия в отсечката между Пловдив-Лилково.

Докато това не се случи, пътят, в частта си между разклона за Бойково и крайното село, ще си остане в сегашното състояние.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина