Търсят общи работници за сцената за откриването на Европейска столица на културата

Автор: Plovdiv Now 5202
Търсят общи работници за сцената за откриването на Европейска столица на културата

Търсят се общи работници, които да изградят сцената за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата. Обявите са публикувани в онлайн платформите за набиране на персонал. Работата е временна – само за януари 2019 година, но с перспектива за заемане на постоянна длъжност.

Откриването на програмата започва с най-атрактивното и мащабно събитие – спектакъла „Ние сме всички цветове“. В рамките на дългия уикенд през януари е планирана серия от събития в различни пространства, открити и закрити сцени в града, които ще имат своята кулминация в съботната вечер на 12 януари 2019 г.

Впечатляваща кула по подобие на шумерски зикурат с височина от около 25 метра ще се извиси в сърцето на Пловдив за откриване на Европейска столица на културата на 12 януари догодина.  Самото откриване ще се проведе по бул. "Цар Борис Трети Обединител", в подножието на Античния театър. По булеварда - от север на юг, ще бъдат вдигнати два подиума с размери от по 2 x 125 метра. Центърът на сцената ще бъде кула с 360-градусова видимост, която ще е на три нива, обособени от три големи видеоленти. Търсеният ефект е за създаване на изключителна светлина и медийна скулптура. 

Булевард "Княгиня Мария Луиза" също ще бъде използван като зона за публика и в двете посоки на моста (подлеза под Централна поща). В концепцията се посочва, че по този начин районът в и около Центъра на града ще може да поеме огромният поток от посетители, изчисленията сочат очаквани 85 000 души. 

Над 1500 участници от България и чужбина ще пресъздадат на открита сцена мащабна и цветна метафора на всички основни теми от програмата на „Пловдив 2019“ и на тяхното свързване под мотото „Заедно“.

Изискванията за длъжността са средно образование; организираност, експедитивност и отговорно отношение към работата; готовност за физически труд; коректност и лоялност и желание за работа в екип. Кандидатите трябва да са готови да товарят, разтоварват и съдействат при монтаж и демонтаж.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина