Талантлива пловдивчанка докосва сърцата на поколения българи с нов кавър на “Осъдени души“

Автор: Plovdiv Now 51794
Талантлива пловдивчанка докосва сърцата на поколения българи с нов кавър на “Осъдени души“

Талантливата пловдивчанка Антония Маркова изпя кавъра на любимата на поколения българи песен от филма „Осъдени души“. Ето какво написаха и разказаха в профилите си в социалните мрежи Митко Щерев – автор на песента и Антония по повод новия си съвместен проект.

„След кавъра на „Хризантеми“ сега ви предлагам новата версия на песента „Осъдени души“. Всъщност, песен във филма „Осъдени души“ никога не е имало. Няколко месеца след филмовата премиера /1975 г./ оркестровата версия от филма оглави единствената класация по това време за поп песни в БНР и стоя там три седмици. Тогава Иля Велчев написа тези уникални стихове и така темата от филма се превърна в песен. С този кавър не целя да предизвиквам фурор или да вдигам шум около моята особа. Исках да направя нова версия на тази песен, в която аранжимента да има водеща роля и смятам, че поне за себе си го постигнах. Все пак това е кавър и не е задължително всички да го харесат. Благодаря на Антония Маркова за това, че се съгласи да участва в този проект. Благодаря и на Цветан Недялков, който изсвири перфектни китари, както и на Теодор Янков, благодарение, на който аранжимента ми прозвуча така, както си го представях“, написа Митко Щерев.

„С огромна радост и желание бих искала да ви споделя нещо, с което съм сигурна, че ще изненадам много хора.  Имах честта и доверието да бъда поканена от великия български композитор Митко Щерев да участвам в проекта му, в който дава нов живот и различен прочит на много от неувяхващите си произведения.

Благодаря му сърдечно с целия си респект и уважение, че избра мен, за да представя и да реализираме заедно изцяло новия му вариант на легендарната и много любима за мен “Осъдени души”.

Нямам претенциите да се състезавам и да бъда сравнявана с единствената и неповторима Лили Иванова. С цялото ми възхищение към нея, искам само да кажа, че съм изключително щастлива и горда, че ми е дадена възможността да изпея за всички вас тази песен!

Благодаря на Митко Щерев за поканата! За мен това е висока оценка. Благодаря, че имам честта да работя с него и че мога да се докосна до всички замесени в тази музикална красота ( макар и задочно с някои) - поетът Иля Велчев, китаристът Цветан Недялков, барабанистът  Теодор Янков.

Искрено се надявам да ви хареса и да разберете идеята, че това е кавър и именно това налага да бъде различен от познатия на всички ни вариант.

Благодаря на всички за подкрепата! Ще се радвам, ако ви хареса,  да ни подкрепите в коментар и да споделите, този проект, създаден с много любов от Митко Щерев!“, призовава талантливата Антония Маркова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина