Сводници и проститутки арестувани в центъра на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 13880
Сводници и проститутки арестувани в центъра на Пловдив

Двама мъже са задържани в центъра на Пловдив. Причината е, че са извършвали престъпна дейност, свързана с предлагане на платени сексуални услуги.

Служители на Второ РУ са разполаагали с оперативна информация и са проверили на улица "Иван Вазов" лек автомобил "Сеат Леон", управляван от 26-годишния Х.И. от Ботевград. В превозното средство пътували две жени, също от Ботевград, на възраст 23 и 28 години, които били повикани на адреси, за да извършат платени сексуални услуги, а мъжът трябвало да осигури транспорта им до там.

Трите са били задържани, а в хода на проведените разпити била разкрита и престъпната схема. При последвалите процесуално следствени действия криминалистите извършили претърсване на имот на улица "Тодор Каблешков". Там, в апартамент, нает от 36-годишен мъж с инициали М.Т, също от Ботевград, както и от други две жени - 19-годишно момиче от Бяла Слатина и 25-годишна от Плевен, са се предоставяли сексуалните услуги срещу заплащане.

Клиентите били набирани основно чрез обяви в различни интернет сайтове. В хода на образуваното досъдебно производство и под ръководството на Районна прокуратура Пловдив са извършени множество действия по разследването.

Разпитани са свидетели, включително пред съдия от Районен съд Пловдив. Спрямо двамата мъже с инициали Х. И. и М. Т. са повдигнати обвинения и те са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор от РП Пловдив. Действията по разследването продължават.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина