Свещеници станаха кръводарители навръх Деня на християнското семейство

Автор: Plovdiv Now 4335
Свещеници станаха кръводарители навръх Деня на християнското семейство
Свещеници от Софийската епархия се включиха в инициативата на Военномедицинска академия  „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”. Навръх Деня на християнското семейство, 21 ноември, свещенослужители, заедно със свои близки, дариха кръв безвъзмездно за нуждаещите се пациенти.
 
ВМА периодично организира кампании с цел насърчаване на безвъзмездното кръводаряване. А идеята е ясна – благодарност към дарителите и приобщаване на други към благородната кауза. Кампаниите имат за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването като израз на солидарност и участие на цялото общество.
 
В условията на пандемията от COVID-19 бе разгърната активна кампания за набиране и на дарители на реконвалесцентна плазма. В следващите дни свещенослужители, преборили коварното заболяване, също ще се включат в тази инициатива на Цeнтъра по трансфузионна хематология на ВМА.
 
Извън акциите, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа, както и във всички кръвни центрове в страната, включително и в Пловдив.
 
Източник: ВМА

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина