Строят в Пловдив най-големия касов център в Южна България за 14,5 млн. лева

Автор: Благовест Андонов 4606
Строят в Пловдив най-големия касов център в Южна България за 14,5 млн. лева

Българска народна банка започва реализацията на големия си проект за строителство на касов център в Пловдив. Той ще бъде направен на имот  от 6,5 декара на бул. „Цариградско шосе”, който бе даден на БНБ от Община Пловдив срещу сградата на банката на Малката главна. Въпреки че заменката бе направена през 2013 година, от държавната финансова институция досега са имали проблеми с документацията и статута на земята.

Утре ще бъде направена и първата копка на комплекса, като на нея ще присъстват кметът Иван Тотев и управителят на БНБ Димитър Радев.

Центърът, който ще струва 14,5 млн. лева,  ще е най-големият в Южна България,  ще обслужва половината страна.  В него ще бъдат разположени и клонове на други търговски банки. Мястото бе харесано от БНБ, тъй като е непосредствена близост от основни пътни артерии и магистралата.

До  построяването му БНБ ще продължи да се помещава в сградата си на Малката главна, след като договорът за наем бе удължен.  След напускането на сградата от държавната банка ще се направи и конкурс за реконструкцията й.  Проектът ще покаже дали банковия салон може да стане представителна зала на Градския съвет, в която да се провеждат тържествените си заседания.  Има проект и за фасадата на сградата, поръчан и платен от БНБ. В него е включен и възвръщането на оригиналния цвят на сградата, който е в оранжеви нюанси.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина