Страхотно време очаква Пловдив през откриващия уикенд

Автор: Plovdiv Now 3905
Страхотно време очаква Пловдив през откриващия уикенд

Край на жълти и оранжеви кодове за опасно време, съпроводено с валежи от дъжд, сняг, ниски температури, вятър и поледици. Времето се обръща и сякаш слънцето идва, за да приветства откриващото събитие за Пловдив Европейска столица на културата.

Времето в Пловдив се оправя и се очква в следващите няколко дни да ни дари с щедри дози слънчеви лъчи.

През тази нощ облачността ще се запази и на места ще има слаби валежи от дъжд, но утре валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще е от северозапад слаб до умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, съобщават от НИМХ. Очаква се до края на деня облачността да намалее до незначителна, а в събота небето да е кристално и озарено от зимно слънце. 

В страната pрез нощта все още на много места в страната ще има валежи – в по-голямата част от Северна и Западна България от сняг, а в Източна от дъжд. Минимални температури между минус 5° и 0°, по морския бряг малко по-високи. Утре валежите навсякъде ще спрат, а над Южна България и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб и умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, в София около минус 1°.

В планините облачността също ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, с който ще нахлува студен въздух и през деня температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд на места по северното крайбрежие с разкъсвания на облачността. Ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури между 3° и 8°. Температурата на морската вода е 5°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Aтмосферното налягане ще продължи да се повишава и вечерта вече ще доближи средното за месеца.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина