Хор на пловдивските момчета: Елате да видите как пеят момчета от 6 до 56 години! За нея - Стефка Благоева!

Автор: Plovdiv Now 14989
Хор на пловдивските момчета: Елате да видите как пеят момчета от 6 до 56 години! За нея - Стефка Благоева!

ЦПЛР-Общински детски комплекс, хорова школа "Стефка Благоева" и НУМТИ "Добрин Петков" канят пловдивчани и гости на града на концерт по случай 80 години от рождението на Стефка Благоева-основател и диригент на хора на Пловдивските момчета и младежи.

Концертът е на 28 ноември от 18 часа в Аулата на НУМТИ „Добрин Петков“. Участват всички състави  на хорова школа „Стефка Благоева“, специален гост ще е  Весела Дякова Ван Авермаг – орган. Водещ Мишо Гръблев.
Стефка Благоева е родена на 22.09.1938г. в семейство на потомствени музиканти. На 26.11.1975г. основава хора на пловдивските момчета. С упорит труд и всеотдайност за кратко време тя печели любовта и доверието на малките хористи и реализира запомнящи се творчески изяви у нас и в чужбина.

Ден след ден през годините тя работи със стотици деца открива таланта им, показва им света и той аплодира Пловдивските славеи
За Стефка Благоева хорът на Пловдивските момчета е не просто професия а, житейска мисия и съдба. За своя висок професионализъм и изключителни творчески постижения в развитието и популяризирането на хоровото изкуство,
Стефка Благоева е носител на множество индивидуални отличия и награди.
Днес хорът носи името на своята създателка-Стефка Благоева, която е удостоена посмъртно със званието "Почетен гражданин на гр. Пловдив".

Вход свободен! "Елате да видите как пеят момчета от 6 до 56 години!" призовават хористите от няколко поколения, преминали през хоровата школа на Стефка Благоева.


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина