Стефан Шивачев: Човек и добре да живее, достига до този момент и се оттегля

Автор: Plovdiv Now 2698
Стефан Шивачев: Човек и добре да живее, достига до този момент и се оттегля

„Човек и добре да живее, достига до този момент и се оттегля. Удовлетворен съм, защото успях да реализирам всичко, което съм написал в концепцията си от далечната 1993 г. Сбъднах мечтата си музеят да бъде отворен за негово величество посетителя и в същото време да съчетава светостта на храма и академизма на университета.  Успяхме да го направим един от най-значимите културни центрове. Благодаря на колегите си”, каза доц. д-р Стефан Шивачев по време на специална церемония, на която се оттегли от поста на директор на Историческия музей.

„Днес приключва моят професионален път начело на този музей. Вече ще се подписвам само като историк”, каза още Шивачев и пожела на наследника си – новия директор Стоян Иванов да бъде добър човек, ръководител и добър историк.

Кметът Здравко Димитров благодари за добрата съвместна работа и отдаде своите почит и уважение на Шивачев.Осъзнавам каква отговорност е да съхранявате историческата памет на Пловдив. В твое лице Община Пловдив има съмишленик, партньор и приятел и занапред. Удоволствие бе да работим заедно. Винаги можеш да разчиташ на нас”, каза градоначалникът и връчи грамота и почетен плакет на Стефан Шивачев.

Новият директор Стоян Иванов подчерта, че и занапред ще разчита на помощта му и на съветите му.

„Всичко, което е постигнал, ще бъде продължено и надградено”, каза Иванов.

Стефан Шивачев бе награден с диплом и от Съвета по туризъм.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина