Стартира проектът “Порастваме заедно“

Автор: Plovdiv Now 6455
Стартира проектът “Порастваме заедно“

В Пловдив стартира проектът  „Порастваме заедно”, осъществяван с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектът има за цел да създаде устойчиви решения за преодоляване на проблема, свързан със социалната и трудова интеграция на децата и младежите, настанени в резидентски услуги. Той  ще предостави възможност за формиране на умения за самостоятелност, учене и работа и за подкрепа на личностното развитие на децата и младежите от КСУ „Олга Скобелева”, гр. Пловдив.

Дейностите ще се реализират в продължение на 16 месеца в „Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания" и в „Дома за деца, лишени от родителска грижа” към Комплекса и ще предоставят алтернатива за функционална интеграция на общо 29 деца и младежи на възраст 8 – 18 години. Проектът предвижда индивидуални психологически консултации, Менторска доброволческа програма, арт-ателиета по метода "Групово рисуване с пръсти".

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина