Спряха раздаването на фасул на социално слаби в Пловдив. Имал гъгрици!

Автор: Plovdiv Now 6671
Спряха раздаването на фасул на социално слаби в Пловдив. Имал гъгрици!
Фасул, предназначен за социално слабите в Пловдив, ще бъде изтеглен от пунктовете на Червения кръст по разпореждане на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Потвърдено е наличието на насекоми в една от партидите, съобщи БНТ.

Проверката е започнала в края на миналата седмица, след като зрител е предоставил фасула, получен като хранителна помощ по проект на социалното министерство и Европейския съюз. След подаден сигнал Червеният кръст и Агенцията по храните и временно спират раздаването на продуктите. "В случая става въпрос за умрели единични бройки на гъгрици. 700 килограма сме забранили в склада, разпореждането е да се изтегли и това, което има в пунктовете, заяви д-р Камен Янков", директор на ОДБХ- Пловдив. 

Въпреки че фасулът е приет в БЧК в присъствието на контролни органи, проблемът не е забелязан. В първия ден от въпросния продукт са получили 60 човека, коментира и директорът на БЧК- Пловдив Таня Георгиева.

Доставчикът на фасула е от София и ще трябва да подмени негодната партида. От Агенцията обявиха, че фирмата няма да бъде санкционирана, защото според наредбата, на килограм продукт е възможно да има до пет броя чужди примеси.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина