Спрягат пловдивчанин за старши треньор на сините

Автор: Plovdiv Now 4118
Спрягат пловдивчанин за старши треньор на сините

Пловдивският специалист Георги Дерменджиев е един от вариантите за старши треньор на Левски. Оставането на настоящият наставник Славиша Стоянович не е сигурно, тъй като има оферта и от националния отбор на Латвия. В момента Дерменджиев е свободен, след като през лятото се раздели с казахстанския Ордабаси, пише Меридиан мач.

Треньорът е един от най-успешните в последните години, след като постигна запомнящи се резултати начело на Лудогорец в европейските клубни турнири. Според запознати вече са проведени предварителни разговори. Вариант за Левски обаче е и бившият наставник на Ботев и националния отбор Станимир Стоилов, който се раздели с националния тим на Казахстан.

Като треньор и асистент Георги Дерменджиев се е срещал с 5 Европейски шампиони. Особено драматични бяха мачовете с Ливурпул и Стяуа. Има 2 победи над ПСВ Аиндховен в групите на Лига Европа.

Много интересен факт е, че всички треньори асистирани от Георги Дерменджиев в Европейските турнири са ставали шампиони на България - Димитър Димитров, Ферарио Спасов, Стойчо Младенов, Люпко Петрович, Ивайло Петев и Стойчо Стоев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина