Спортните събития остават без публика, затварят нощните заведения

Автор: Plovdiv Now 5975
Спортните събития остават без публика, затварят нощните заведения

Спортните събития остават без публика, културните - с 30% от капацитета, затварят изцяло нощните заведения, ресторантите продължават да работят, това става ясно от новата заповед на здравния министър, издадена тази вечер. Ограниченията касаят периода 29 октомври - 12 ноември.

Ето какво гласи документът в тази си част:

Допуска се провеждането на културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при заетост на местата до 30 %;

Колективните и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика. Изключение се допуска за международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки;

Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощен барове, клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

Заведенията за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове, с изключение на нощните заведения) трябва да осигурят дистанция от 1,5 м. между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси. Не се допускат повече от 6 души на маса.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина