Списание “Небет тепе“ кани на концерт за първата си годишнина

Автор: Plovdiv Now 5363
Списание “Небет тепе“ кани на концерт за първата си годишнина

Една година от появата си на книжния пазар ще отбележи на 28 януари двуезичното списание „Nöbettepe / Небет тепе“. Изданието е на Българско-турския литературен клуб, който кани от 18:00 часа в Радио Пловдив всички свои почитатели, за да отпразнуват заедно годишнината. Събитието ще бъде съпроводено с концерт на студенти от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. Те ще изпълнят „Първите песни“ на големия композитор Фазъл Сай, което ще е премиерното им представяне за България.

„Nöbettepe / Небет тепе“ започва да излиза през месец януари на     2019 г. Целта на списанието е да популяризира изследвания на български и турски учени, да публикува творби на съвременни автори и да осветлява дейността на преводачите. Изданието дава поле за изява и на талантливи студенти от няколко университета в България.

“Небет тепе” ще има четири издания в годината, а главен редактор е Кадрие Джесур, която е завършила висшето си образование в Пловдивския университет, но от 20 години работи като преподавател и преводач в Турция. Изданието достига до читателите си четири пъти в годината, като в момента тече разпространението на брой №6. Изтъкнати специалисти в областта на българската и турската филология влизат в редколегия. Селекцията на съдържанието се прави от доказани учени като проф. д-р Евдокия Борисова, проф. Хюсеин Мевсим - литературен историк, възпитаник на Пловдивския университет и Преподавател в катедрата по български език на Анкарския университет,  доц. д-р Елена Гетова, доц. д-р  Борян Янев, д-р Харун Бекир,  д-р Азис Шакир, Кадрие Алит, проф. Хасине Шен, д-р Антон Баев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина