Специалният отбор на Академик Бултекс 99 спечели турнира Спешъл Олимпикс

Автор: Plovdiv Now 4088
Специалният отбор на Академик Бултекс 99 спечели турнира Спешъл Олимпикс

Специалният отбор на Академик Бултекс 99 спечели златните медали на турнира за деца с интелектуални затруднения, който се организира в София в рамките на Европейската баскетболна седмица Спешъл Олимпикс България. Всички участници бяха много развълнувани от събитието и демонстрираха отлично настроение и огромно желание. Отборът на Академик Бултекс 99 за деца с интелектуални затруднения вече повече от година се готви заедно под ръководството на спортния директор на клуба Тина Димитрова и дори участва на световно първенство и престижен турнир в Италия.

В благородната инициатива се включиха и български национали, както и звезди от НБЛ. Националите дариха екип на България с автографи на всички герои от победата срещу Босна и Херцеговина за търга, който набира средства за лечението на Божи и Марти. Двете деца са с детска церебрална парализа, която може да бъде излекувана след скъпо струваща операция.

За първа година в турнира на Спешъл олимпикс имаше представители на всички 9 отбора в НБЛ, а за децата участници възможността да се срещнат с професионални състезатели беше незабравимо преживяване!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина