Специален уикенд и подаръци за родители и деца в Историческия музей в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5056
Специален уикенд и подаръци за родители и деца в Историческия музей в Пловдив

През последните събота и неделя на месеца Регионален исторически музей отново е част от инициативата „Месец на детските уикенди в музеите” на Община Пловдив. Отворени за посещения от 9.00 до 17.00 часа ще бъдат експозиция „Съединение на България от 1885 г.” на пл. „Съединение” и експозиция „Българско Възраждане”.

Малчуганите до 7 години посещават обектите безплатно, самостоятелно идващите ученици се таксуват с билет от 1.00 лев, входът за бабите, дядовците и техните внучета се таксува с един семеен билет от 3.00 лева, а родители с деца ще могат да разгледат експозициите ни с един семеен билет от 5.00 лева.

Всяко семейство ще получи изданието „История на Община Пловдив (1878-1989)” или „Справочник на улиците и площадите в Пловдив” по избор! Всяко дете ще получи книжка за оцветяване „Българско опълчение” и фотоалбум хармоника „Първо българско изложение”. Всяко семейство ще получи работна тетрадка, специално разработена за самостоятелно разглеждане на конкретния обект, а в експозиция „Българско Възраждане” децата имат възможност да поискат и комплект карти с изображения на експонати, които трябва да бъдат намерени сред останалите културни ценности.

През този уикенд децата имат последна възможност да съберат всичките печати в специалната картичка, която е налична във всяка от културните институции, включени в инициативата. За децата, които се справят ще има още приятни изненади, приготвени от служителите на Община Пловдив и културните институции под тепетата.

Посещенията в Регионален исторически музей – Пловдив ще се осъществяват при спазване на актуалните противоепидемични мерки за безопасност съгласно заповедите на министъра на здравеопазването. Поради необходимостта от спазване на дистанция е възможно да се наложи да изчакате своя ред на входа, а посетители без маски няма да бъдат допускани в обектите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина