Спектакълът “Федра“ на театър “Азарян“ идва на Античния театър

Автор: Plovdiv Now 7657
Спектакълът “Федра“ на театър “Азарян“ идва на Античния театър

Спектакълът "Федра" от афиша на театър "Азарян" гостува на 29 септември от 20 часа на сцената на Античния театър. „Федра” на старогръцки означава блестяща, сияйна. Новият спектакъл на Бойка Велкова е по текст на Петър Пламенов и музика на Теодосий Спасов. Автор на сценографията и костюмите е Бояна Бъчварова, хореографията е дело на Филип Миланов. В ролите ще видим Бойка Велкова, Пламен Манасиев, Михаил Сървански, Севар Иванов и Петя Силянова.

Пиесата, основана на митовете за „любовните отмъщения” на незачетената богиня Афродита, не следва строго древните образци – нито Еврипид, нито Сенека или интерпретацията на Расин от века на класицизма, а показва Федра като съвременна силна, осъзната и пронизана от страст жена, която притежава изключително чувство за красота и лично достойнство.

Семейните отношения разкриват извечните проблеми за любовта, доверието, близостта и общуването, но видени с очите на днешния постмодерен човек, разглезен от изобилието, навикнал на безгрижие и безчет забавления, но все още способен на големи страсти и копнеещ за автентичен житейски смисъл.

Затова все още обичаме да разказваме стародавни истории, не само, за да си доставим удоволствие, но и за да открием истината за спасението си, поне чрез думи. Защото всеки човек е призован сам за създаде от потока на случайността историята на своя живот, и да открие смисъла на своето съществувание.

Билетите за спектакъла са на цена 15,20, 25 лв. Продават се в мрежата на Eventim.bg, както и на касата пред Община Пловдив, на Античния театър, в Дома на културата „Борис Христов“ и  в ТИЦ на пл. Римския стадион.

Спектакълът гостува в града под тепетата с подкрепата на Община Пловдив.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина