Солена глоба за всеки, изгаврил се със символа на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3653
Солена глоба за всеки, изгаврил се със символа на Пловдив

До 5000 лева санкция ще отнася всеки, който си позволи злоупотреба със знамето на Пловдив. Това е записано в наредбата за символиката и отличията, която ще се гледа на предстоящата сесия в общинския съвет. Тя се изготвя за първи път и в нея се въвежда забрана знамето на града да се ползва за политически, религиозни и антибългарски послания, пише 24 часа.

Глобата от 50 до 500 лева, а при повторно нарушение стига до 5000 лева. Флагът на Пловдив може да се произвежда в различни варианти, но при стриктно спазване на символите - светлосин фон с бяла лента по средата, където са изобразени тепетата, река Марица и герба на града. Той е дело на хуложника Ганчо Ганев и е одобрен през 1997 г.

Към символите на града е и химнът, чийто текст е на поета Петър Анастасов, а музиката на Георги Славчев. Девизът на Пловдив е "Древен и вечен", а празникът е 6 септември. Под закрила на Наредбата са официалният печат и Почетната книга. Почетен гражданин, значка и почетен знак пък са отличията, което се дават на заслужили дейци.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина