Собственици на заведения в Пловдив искат от кмета намаляване на таксите

Автор: Благовест Андонов 4103
Собственици на заведения в Пловдив искат от кмета намаляване на таксите

Собственици на заведения в Пловдив се събраха днес пред градския дом на културата, където в момента се провежда общинска сесия, за да изразят своите искания към местната власт за подпомагане на дейността им чрез облекчаване на таксите, които дължат. На днешното заседание ще се разглежда опростяването на тротоарното право до края на февруари, но техните искания са този срок да бъде удължен до края на август, предаде trafficnews.bg.

Другият вариант, на който са съгласни ресторантьорите е таксата да бъде редуцирана на 50% до края на годината.

Те се консолидират с искането на СБЗ и на БАЗ, които вчера изпратиха отворено писмо до всички местни власти с апел да им бъдат намалени различни такси свързани с дейността си.

Дойдохме да изявим нашата позиция. Не сме съгласни с това да бъде опростено тротоарното право само за януари и февруари. Това няма нищо общо с това, което искаме. Нашите искания са това да се случи до август, като именно така ще можем да върнем персонала си, без да се притесняваме, че ще фалираме. Знаем, че не е лесно, но това ще бъде една капка в бюджета и щеше да бъде един голям жест към нас“, заяви един от ресторантьорите пред дома на културата.

Другото искане е да бъде удължен срокът на договорите на удълженото работно време. Тъй като през изминалата година са платени всички такси, а то не е ползвано пет месеца. Ресторантьорите не чувстват подкрепа от градските власти, а по-скоро подигравка.

Искаме просто малко помощ, за да може да ни е малко по-лесно и да се върнем към нормалните неща по-бързо“, заявиха още протестиращите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина