Смяна на караула в пловдивския район „Северен”? ГЕРБ дава управлението на Кауза Пловдив

Автор: Ива Модова 6494
Смяна на караула в пловдивския район „Северен”? ГЕРБ дава управлението на Кауза Пловдив

Кой ще бъде новият временно изпълняващ длъжността кмет на район „Северен”? Очаква се днес или утре Ральо Ралев да подпише новата заповед за назначаването на титуляр на администрацията, както и да удължи отпуската си.

След като бе арестуван  Ралев нареди Лариса Кътова, която е единственият зам.-кмет от ГЕРБ, да заеме мястото му.

Наш репортер се свърза с администрацията на районното кметство. От там заявиха, че все още са в неведение какво ще се случва и дали Лариса Кътова ще продължи да изпълнява функцията „районен кмет”.

Самата Кътова пък сподели, че няма информация дали Ралев е удължил неплатения си отпуск.

„Към момента няма постъпила заповед за това, кой ще бъде временно назначен за кмет на района. Все още не се знае дали ще ми удължат заповедта. Към момента няма и постъпило заявление за удължаване на отпуската на Ральо Ралев”, заяви пред медията ни Лариса Кътова.

Най-вероятно новият временно изпълняващ длъжността кмет на район „Северен” ще е Калоян Георгиев. Той е зам.-кмет на района от квотата на Кауза Пловдив и е брат на общинския съветник Константин Георгиев.

Потърсихме и за коментар адвоката на Ралев – Христо Ботев. Юристът обаче отказа да коментира казуса, както и здравословното състояние на районния кмет.

„Няма да коментирам нищо  около делото на г-н Ралев, както и дали ще удължи отпуската си”, заяви Ботев.

До края на деня трябва да стане ясно, кой ще поеме юздите на районното кметство на „Северен”, както и съдбата на Ралев като кмет.

В същото време прокуратурата все още не е поискала отстраняването от длъжност на Ральо Ралев. Наш репортер обаче научи, че е много вероятно прокуратурата въобще да не стигне до тази мярка, тъй като преди да започне делото по същество, най-вероятно мандатът ще е приключил.  

Припомняме, че кметът Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Строителен предприемач в Пловдив е бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен в Пловдив. Паралелно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловския бизнесмен Иван Делевски.

В момента Ралев е с наложена мярка „задържане под стража”. Преди седмица адвокатът му заяви, че районният кмет не е добре здравословно и че до месец ще внесат молба за изменение на наложената мярка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина