Следи ли някой къде отиват боклуците от „почистването“ на тавани и мазета в Пловдив?

Автор: Plovdiv Now 2679
Следи ли някой къде отиват боклуците от „почистването“ на тавани и мазета в Пловдив?

Порочната практика да се изхвърлят строителни отпадъци в контейнери за битова смет продължава. Пясъци, тухли, стари настилки и дори мивки и тоалетни, пълнят казаните в междублоковите пространства на Пловдив. Нарушителите си подбирал локации, добре прикрити от дървета, коли и сгради или в крайни квартали, пише trafficnews.bg.

За подобен случай сигнализира жител на Кършияка. Посред бял ден пловдивчанинът успял да улови с камерата на телефона си, как мъж нарушава наредбите, изхвърляйки строителна смет в казан на улица „Найден Попстоянов“.

Около 11:00 часа, той спрял каруца до контейнера и с лопата, най- необезпокоявано започнал да изсипва пясък, цимент и стара настилка в металния съд. След това изхвърлил стари греди, плочки и плоскости от мебели. За капак и то извън казана, метнал ролка балатум.

„Очевидно някой си е правил почистване на мазето или дома и е повикал един от мнозината, който се провикват под прозорците ни, че събират стара посуда и чистят домове. Дотук всичко е точно, но някой знае ли къде отиват старите им мебели, старата тоалетна и балатума от времето на Тодор Живков“, възмущава се пловдивчанинът.

Ядът на пловдивчанина се обуславя и от факта, че съвсем наблизо има поставен безплатен контейнер тип „лодка”, предназначен именно за изхвърлянето на строителни отпадъци.

„Разстоянието до него е не повече от 500 метра от тук”, допълни още той и добави:

„Омръзна ни, като последна улица всички отвсякъде да си изхвърлят помията тук, до нашия блок”.

Въпросната улица е една от последните в квартала. Нееднократно въпросното пространство около контейнерите за смет се е превръщало в депо за всякакви ненужни вещи.

Преди време медията ни ви показахме, как околоблоковото пространство бе покрито с буркани, мазилки, мебели и дори тоалетна и бидон с кисело зеле.

Само на няколко преки, подобна „приятна“ гледка се открива и на улица „Братя Търневи“. Кашини и пракет стърчат от казаните, а стара дървена дограма е старателно подпряна на близкото дърво. Окзва се, че на този пейзаж жителите на квартала се любуват не ден или два, а цяла седмица.

„Това е повече от седмица! Ръководството на ОП „Чистота“ се надпреварва да дава интервюта за това, колко чист е градът откакто те са поели ръководството. Сами си направете изводите. Фактите сами говорят“, пише до TrafficNews пловдивчанка.

От районата администрация нееднократно са апелирали към жителите на Кършияка, а и не само, че при подробни нарушения, хората трябва да подават сигнал. Дори и чрез знимков материал, при заснемане на регистрационни номера на МПС-та, има механизъм за глобяване на нарушителите.

В случая обаче каруцата е без табела и на мъжа ще му се размине финансовата санкция.

Напомняме, че глобите за подобен тип нарушение са между 300 и 1000 лева за физически лица и от 1400 лева до 4000 лева за фирми и юридически лица.

  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина