След разгрома над Барса, Байерн е фаворит номер 1 да спечели Шампионска лига

Автор: Plovdiv Now 2817
След разгрома над Барса, Байерн е фаворит номер 1 да спечели Шампионска лига

Полуфиналистите на турнира Шампионска лига за сезон 2019/20 са ясни, както и големият фаворит за спечелването на трофея. Това е отборът на Байерн Мюнхен, който по пътя към 1/2-финалната фаза размаза Барселона с 8:2. Баварците бяха в ролята на фаворити срещу „каталунците“, но надали и най-оптимистично настроените им фенове са очаквали подобен погром срещу тима на Лионел Меси. Битката се очакваше да бъде по-оспорвана от всякога, но на терена имаше само един отбор. Немският шампион просто изигра невероятно силен мач, с което доказа на всички, че е големият претендент да спечели Шампионска лига. На 1/2-финалите Байерн ще играе срещу Лион, който елиминира Манчестър Сити с 3:1. 

Как Байерн стигна до разгромния успех срещу Барселона?

 Нека започнем от стартовия състав, който избра Ханзи Флик за срещата. Наставникът на баварците, който за първи сезон водеше отбор в Шампионска лига, заложи на Мануел Нойер на вратата, а пред него действаха Алфонсо Дейвис, Дейвид Алаба, Жером Боатенг и Джошуа Кимих. В средата на терена Тиаго и Горецка си партнираха, а пред тях бяха разположение Перишич, Мюлер и Гнабри. В нападение пък действаше Роберт Левандовски. Всички тези футболисти се представиха просто на перфектно ниво. Нойер нямаше много работа, така че реална оценка е трудно да му се постави. Алфонсо Дейвис изигра пореден изключителен мач на левия бек, а Алаба и Боатенг спираха всички опасни атаки в центъра. Халфовата линия на Байерн бе страхотна, а Тиаго и Горецка, заедно с Перишич, Гнабри и Мюлер действаха на изключително ниво. Последните трима бяха и много ефективни в атака, като вкараха общо 4 попадения. Мюлер заби два гола в мрежата на „каталунците“, а по един добавиха Гнабри и Перишич. Нападателят Роберт Левандовски също се отчете с един гол, с което вкара 14-то попадение в турнира този сезон. 

Ханзи Флик пусна и страхотни играчи от пейката – Кингсли Коман, Филипе Коутиньо, Корентен Толисо и Никлас Зюле. В края на двубоя Коутиньо само за период от 4 минути вкара две попадения на отбора, чиято собственост е, но бе пратен да играе под наем на „Алианц Арена“. Бразилският плеймейкър може да има роля в състава на Байерн за спечелването на Шампионска лига, тъй като е вероятно Ханзи Флик да му гласува доверие в следващите мачове. 

Статистиката на двубоя на Байерн с Барселона е категорично в полза на немския тим, което показва тяхната доминация. Байерн създаде 26 възможности за гол, като отправи 13 точни удари, а 8 от тях се превърнаха в попадения. Иначе владеенето на топката бе с много малко в полза на баварците. Байерн обаче бе убийствен при своите нападения и ако продължи така до края на турнира, то няма да има проблеми да го спечели. 

Както вече казахме, на 1/2-финалите отборът на Байерн Мюнхен ще се изправи срещу сензацията в турнира Лион. „Хлапетата“ отстраниха Ювентус и Манчестър Сити до момента в състезанието, което е впечатляващо. Въпреки това никой не очаква от тях да се противопоставят на баварската машина. В други 1/2-финален мач пък един срещу друг ще излязат ПСЖ и РБ Лайпциг. Ясно е, че носителят на трофея в Шампионска лига този сезон ще бъде от Германия или Франция. До голяма степен това се очаква да бъде тимът на Байерн. Баварците играят невероятно през 2020 година и вече са в серия от 20 поредни победи. Шансовете на Байерн Мюнхен са големи да спечелят турнира, но по-важно е как те играят и просто не се вижда кой може да ги спре по пътя към шампионската титла на Европа този сезон.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина