След като бебе Калина получи шанс за живот: Пловдивчани подават ръка на дете, болно от левкемия

Автор: Plovdiv Now 13378
След като бебе Калина получи шанс за живот: Пловдивчани подават ръка на дете, болно от левкемия

Дарителските кампании, първоначално организирани в полза на бебе Калина, продължават, като средставата ще бъдат дарени за други деца в нужда. Припомняме, че само за два дни бяха събрани нужните 500 000 лв. за операция на момиченцето. Сега двумесечното дете ще отлети за Хамбург, за да бъде осъществена необходимата чернодробна трансплантация.

След като сумата за лечение на двумесечната Калина от Варна бе събрана за отрецателно време, нейната майка призова всички, съпричастни към съдбата й, да не отменят благотворителните събия, организирани в полза на детето, а да дарят парите от тях, за да помогнат на други дечица.

Затова вече организираният от пловдивчани благотворителен базар под тепетата, ще се проведе тази седмица. Чрез него ще бъде подпомогната малката Мими от София, която се нуждае от спешно и скъпо лечение в чужбина.

Мария се ражда със Синдром на Даун. През 2017-а година, малко преди да стане на 5 годинки, тя бива диагностицирана с лимфобластна Б-клетъчна левкемия. Борбата, която започва, продължава почти 2 години. През това време Мария преминава през 3 курса на химеотерапия. Преди няколко месеца обаче родителите научават най-страшното - Мими има рецидив!

За да живее, детето се нуждае от трансплантация на стволови клетки и нов курс химиотерапия. Вече има и получена оферта от Университетската детска болница Вюрцбург на стойност 310 000 евро. В страниците, в които първоначално се набираха средства за Калина, вече се провеждат и нови базари в полза на Мария и други деца.  

Благотворителното събитие ще се проведе петък и събота (14 и 15 юни), в непосредствена близост до Градска художествена галерия на Главната улица. Мястото е улица "Станислав Доспевски". Събитието ще се проведе паралелно Фермерски пазар "Натурално", организаторите на който ще дарят 10% от печалбата си за каузата.

От 10 до 20 часа пловдивчани ще могат да подкрепят слънчевото дете, като се приберат вкъщи с интересни книги, чудесни играчки, бебешки артикули, ръчно изработени бижута, аксесоари и сувенири. Предлагат се дрешки както за малчугани, така и за възрастни, нови обувки и още много интересни неща.

Mожете да подкрепите Мими в борбата и с дарение чрез PayPal или по банков път по нейната дарителска сметка в Райфайзен банк:
IBAN: BG34RZBB91551007617418
BIC:RZBBBGSF
Титуляр: Мария Иванова Иванова

Кампания във Хелпкарма: helpkarma.com/help/mimi

Нека слънчо Мими продължи да ни грее!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина