Слънцето и днес ще се покаже над Пловдивско, очакваме затопляне през уикенда

Автор: Иван Маринов 3522
Слънцето и днес ще се покаже над Пловдивско, очакваме затопляне през уикенда

Днес атмосферното налягане бавно ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. Ще бъде предимно облачно. Минималните температури ще са в интервала -4 – 0, а максималните от 1 до 4 градуса. В Пловдив за кратко ще се радваме на слънце, предимно в обедните часове. 

В планините ще е предимно слънчево, с умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4, на 2000 метра – около -3 градуса.

В събота в планините и планинските райони ще се затопли и на места в Предбалкана дневните температури ще надхвърлят 10 – 12 градуса. Такива ще са температрите край Карлово. Затопляне ще има и в ниските части на Родопите. Температурте край Лъки ще достигнат максимални стойности от 6-8 градуса. В Пловдив и по-голямата част от региона те ще варират между 5 и 10 градуса. 

През нощта срещу неделя и в неделя от запад ще започнат превалявания, в планините – от сняг, а в равнинната част от страната отначало от дъжд. От северозапад, с временно усилване на вятъра, ще започне понижение на температурите и във високите котловини полета и Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина