Слънчев и топъл уикенд очаква Пловдив, в понеделник се заоблачава

Автор: Plovdiv Now 4694
Слънчев и топъл уикенд очаква Пловдив, в понеделник се заоблачава

Градусите в Пловдив започват да се покачват през следващите няколко дни. Очаква ни слънчев и топъл уикенд, като температурата ще достигне до необичайните за началото на февруари 15 градуса. 

В страната минималните температури в събота ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, а през деня ще бъде сравнително топло с максимални температури между 11 и 16 градуса, по-ниски в крайните северозападни райони, където ще се задържи почти тихо.

В неделя в източната половина от страната и по северните склонове на планините ще духа умерен югозападен вятър и дневните температури още ще се повишат, в отделни райони в Източна България и Предбалкана ще достигнат 19-20 градуса.
 
Облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна; в крайните северозападни райони и в котловините на Югозападна България ще бъде с ниска облачност, от която ще преръмява, и там дневните температури ще остават по-ниски.

В понеделник в Пловдив ще бъде предимно облачно, но градусите ще останат високи.  В Западна България ще преобладава облачно и мъгливо време, почти без валежи; над Източна облачността ще е разкъсана, все още предимно висока. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще остане топло за началото на февруари.

В средата на месеца температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от средните. В края на първото десетдневие предстои нова порция валежи от дъжд в равнините и от сняг на височина над 1000 метра. Температурите ще се понижат през второто десетдневие, но ще са близки до обичайните, най-ниските ще са между -13 и -8 градуса, а най-високите ще достигат до 14-19 градуса.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина