Слагат бариери за достъп на коли в Капана

Автор: Благовест Андонов 4156
Слагат бариери за достъп на коли в Капана

Още едно място в центъра на Пловдив ще бъде оградено с бариери и ще бъде забранено за влизане на външни автомобили. Кметът Иван Тотев заяви, че в новия Генерален план за организация на движението ще бъде въведена новата зона в квартал Капана. Причината е хаосът, който постоянно създават паркирали коли в артквартала. По думите му там непрекъснато се паркира от автомобили, които нямат зелен талон за спиране.

„След като въведохме експериментално системата с бариери в Стария град, тя даде много добри резултати. Сега ще въведем и такава в Капана. Ще поставим бариери още на улица „Железарска“, а хората, които живеят там или имат имоти, ще разполагат с карти за достъп“, обясни градоначалникът.

Той каза, че е невъзможно служителите на Общинска охрана и полиция постоянно да обхождат района и да налагат глоби. Поради това с бариерите ще имат контролиран достъп – паркингът до Халите ще остане за живеещите в района.

Кметът напомни и, че местата за паркиране в центъра на града ще стават все по-малко, като големи надежди възлага и на многоетажният паркинг на улица „Четвърти януари“ до бившия ТЕЛК. Именно той трябва да поеме големия поток от автомобили на хора, запътили се към Капана.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина