“СкитникЪ“ - бягство в Рая на 60 км от Пловдив

Автор: Plovdiv Now   1558
“СкитникЪ“ -  бягство в Рая на 60 км от Пловдив

Гледки, съперничещи на тези в Тоскана, минерални извори, прекрасна природа, лековит въздух, много възможности за културно- исторически и еко туризъм и най- важното - спокойствие. Така с едно изречение можем да обобщим предимствата на една от възраждащите се спа- дестинации, която се намира само на 60 километра от Пловдив. Стрелча е признат за балнеоложки курорт още през 1969 година, прочут е с лечебните свойства на минералните си води. 

Едно пловдивско семейство избира точно това място, за да създаде невероятно кътче за релакс, възстановяване и активна почивка. Стойка Дамянова , съпругът й Орлин Площаков и сестра й Илияна в продължение на няколко години работят по изграждането на уютен комплекс в алпийски стил, който наричат „СкитникЪ“ . Всички те обичат да прекарват време сред природата и затова съчетават хобитата си с бизнеса. Така се появява бутиковият комплекс , в който можеш да се потопиш в природата, без да се налага да се разделяш с удобствата на цивилизацията. "Нашето мото е "Изживей природата, намери себе си!" и правим всичко необходимо гостите ни наистина да се почувстват специални", казва Стойка Дамянова. 

Четирите къщи, изградени изцяло от дърво,  са в борова гора в полите на Средна гора и носят имената на планинските върхове, които заобикалят град Стрелча – Вълк, Богдан, Буная и Стръмонос. Всяка от вилите е на три етажа, като на първия етаж има просторен хол, трапезария с кухня обурудвана с всичко необходимо за по-дълъг престой и готвене, както и голяма веранда с маса за хранене и градински мебели. На втория етаж има две спални – голяма и малка, а на третия етаж е разположена мансарда с кът за четене и легла за децата, които искат да имат собствено пространство. Последният етаж под ската е сред предпочитаните места за усамотение за романтични двойки. 

В комплекса е изградена и закрита зона с барбекю и напълно оборудвана кухня с хладилник, фризер, фурна, котлони, аспиратор, кана за вода, кафе машина, тостер. В помещението също така има камина на дърва, маси и пейки, телевизор, а капацитетът му е  30 човека. Зоната е с гледка към града и басейна, който работи целогодишно. Басейнът е разделен на три части: детски басейн, басейн за възрастни и джакузи с минерална вода.  На разположение на клиентите са също така сауна, солна стая и масажи.

„С Орлин имаме две малки деца и когато проектирахме комплекса, ние го направихме така , че да е достъпен и удобен за семейства с деца. Има изградена детска площадка, кът за отдих с хамаци, предоставяме детски столчета за хранене, а всяка кухня е оборудвана с кана за вода, сокоизтисквачка, яйцеварка и посуда. През лятото за децата има лятно кино под звездите с пуканки, а през студените месеци прожекциите са в зоната с рецепцията.  На практика предлагаме всичко необходимо за една спокойна и забавна семейна ваканция с децата“ казва Стойка Дамянова.

Домакините са помислили и за хората, които предпочитат активна почивка. „СкитникЪ“ работи с Базов лагер Стрелча, които организират АТВ турове, OFF ROUD трип с джипове,, велопреходи със стандартни или електрически колела, както и пешеходни преходи в красивите и лесно достъпни хълмове на Средна гора. Любителите на водните спортове могат да карат каяк в близкото езеро.

Комплексът предлага различни варианти за хранене на гостите. Тъй като е много подходящ за тийм билдинги за малки екипи, те могат да си приготвят заедно храната на място или да поръчат кетъринг от близкият ресторант "Тракийска среща", който работи изцяло с домашни продукти. Домакините работят по заявка с шеф Калинин, който предлага различни типове менюта. По предварителна заявка в пещта може да бъде изпечено агне или прасенце, което да е готово , когато гостите пристигнат.

Къщите край Стрелча са чудесно място за бягство от града през всички сезони, тъй като през зимата гостите могат да прекарат чудесни часове пред камината с близки или приятели, а през топлите месеци да избягат от градските жеги и да се забавляват на открито далеч от тълпите в големите курорти.

„СкитникЪ“ разполага и с охраняем паркинг.

Резервация за почивка можете да направите в сайта на комплекса! Домакините дават възможност и да изненадате приятели с подаръчен ваучер за престой в комплекса. 

 

Яж, Пътувай и Учи!

Районът на Стрелча предлага и различни варианти за културен и исторически туризъм. Копривщица е на 24 км от градчето, а Панагюрище – на 14 км. В Стрелча има Исторически музей и парк на миниатюрите, където са изградени макети на много от националните забележигелности.

От там тръгват и различни екопътеки. На около 14км от Стрелча по черен път може да стигнете до обширните пасища на връх Стръмонос и връх Бунай, от които се откриват незабравими, живописни гледки към долината. Подходящо място за пикник или просто разходка сред природата. 

На около18 км от Стрелча се намира връх Вълк, където стрелчани са построили вилна зона. Пътят до там е широк и подходящ за коли. В самата вилна зона може да посетите новооткрит параклис и да запалите свещичка за здраве, а през топлия сезон може да си наберете гъби, малини или боровинки. 

До Барикадите  се намира и най-голямата хижа в страната – хижа Бунтовна. По пътя има множество чешми от които можете да си напълните питейна, изворна вода. 

В района е и тракийската гробница Жаба Могила, построена е в края на V и началото на IV в.пр.н.е. 

 

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина