Скиори и сноубордисти се спускат с носии и трибагреници навръх 3 март на Пампорово

Автор: Plovdiv Now 5933
Скиори и сноубордисти се спускат с носии и трибагреници навръх 3 март на Пампорово

На 3-ти март по случай Националния празник ще се проведе шествено спускане с носии и български знамена от кулата Снежанка до плац Студенец. Инициативата ще се проведе за трета поредна година, като с всяко издание мероприятието добива все по-голяма популярност и в него се включват все повече хора. Тази година поводът ще е 141 години от Освобождението на България и той отново ще бъде отбелязан с епично ски и сноуборд спускане в народни носии от връх Снежанка в Пампорово.

От Пампорово АД информираха, че от 10:30 до 11:20 качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички участници в мероприятието, а точно в 11:30 часа от върха ще започне шественото спускане.

Финалът е на плац Студенец към 12:00, когато по традиция ще засвири Националния химн, а мероприятието ще продължи с български хора и патриотична музика.

Всички гости в курорта могат да се възползват от възможността да посетят и традиционното родопско кукерско шоу „Песпонеделник“, което тази година съвпада с националният празник на България - 3-ти март и завършва с кукерски парад и народно веселие на площада в архитектурен резерват Широка Лъка. 

Над 2 метра е снежната покривка в ски център Пампорово-Мечи чал и курортът работи с пълен капацитет, съобщиха още от Пампорово АД.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина