Синът на бившия гл. архитект на Пловдив застана начело на основно звено в Общината

Автор: Благовест Андонов 10549
Синът на бившия гл. архитект на Пловдив застана начело на основно звено в Общината

Архитект Константин Божков е новият директор на „Устройство на територията” в Община Пловдив. Младият архитект е син на бившия гл. архитект на града – Емилия Божкова. Тя заемаше поста в двата мандата на д-р Иван Чомаков. Арх. Божкова бе и един от основните двигатели за направата на първия Общ устройствен план Пловдив, който все още е валиден.

Арх. Божков ще застане начело на дирекцията, след като тя дълги години нямаше титуляр. През 2017 година бе обявен конкурс, но така и той не бе завършен. В началото на мандата на поста застана арх. Юлияна Петрова, която бе  близо 3 години временно изпълняващ длъжността главен архитект след кончината на арх. Румен Русев. Тя обаче реши да се пенсионира и така дирекцията отново остана без началник.

Арх. Константин Божков е бил назначен миналата седмица. Завършил е архитектура в УАСГ през 2003 г., следвал е и една година в Чикагската художествена академия. Той идва от частния сектор, като има собствено проектантска фирма „КОБ Проект”. Бюрото е направило проекти за две детски градини в Пловдив – новата сграда на ЦДГ „Чайка”, както и бъдещата забавачка на „Богомил”. Арх. Божков е и автор на сградата на SIBIZ на бул. „Санкт Петербург”, която в момента се изгражда.

Припомняме, че тази седмица бе направено друго назначение в градската администрация. Начело на „Местни данъци и такси” застана Рашко Стоянов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина