Син на лекар, осъден за убийство, обжалва 13-годишната си присъда

Автор: Plovdiv Now 1052
Син на лекар, осъден за убийство, обжалва 13-годишната си присъда

39-годишният лекарски син Таньо Танев, който уби 50-годишната си приятелка Мариела Томова и бе осъден на 13 години и 4 месеца затвор, обжалва тежката си присъда пред Апелативен съд - Пловдив.  

Прокуратурата поиска 20 години затвор, но тъй като Танев се призна за виновен и процесът през февруари се проведе по съкратената процедура. Така наказанието му бе редуцирано с 1/3. 

Танев бе обвинен в това, че умишлено умъртвил 50-годишната Мариела, като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, предаде TrafficNews.bg

Двамата се познавали отдавна и срещали периодично в дома на обвиняемия в Пловдив, където се напивали системно.   На 30 януари двамата отново били в апартамента и се черпели с уиски. Те поканили свои познати – мъж и жена, да ги посетят. 

Същия ден в дома на обвиняемия пристигнал техник, който ремонтирал бойлера и си заминал, след което компанията започнала да употребява алкохол. Обвиняемият изпратил Мариела да почисти банята, наругал я и изритал в гърба. Тя паднала на пода, но след малко двамата отново се върнали на масата да пият алкохол. Това продължило и след като гостите си заминали. 

Към 20:30 часа Мариера поискала пари от обвиняемия Таньо Танев. Той отказал да й даде и започнал да я обижда. Казал й, че била „черна гладна маймуна и щяла да си ходи гола“, след което започнал да й нанася удари с юмруци и ритници по главата, шията и тялото. Жената не могла да се съпротивлява, започнала да плюе кръв, били й причинени значителни страдания, като в резултат на насените травми тя починала.  

След като обвиняемият разбрал за това, спрял да я удря и продължил да пие. Час и половина по-късно се обадил на тел. 112 и пристигналите полицейските служители го отвели в Първо районно в Пловдив. Там му била извършена проба за алкохол с технически уред, който отчел количество от 1,45 промила в издишвания от него въздух.

По делото е извършена съдебно-медицинска експертиза, според чието заключение основната причина за смъртта на Мариела е тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив и тежък оток на мозъка.

До момента обвиняемият Таньо Танев е бил осъждан седем пъти – за блудство, кражба на вещи, причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и др. Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора в Пловдив.    

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина