“Сибирските тетрадки“ на Йордан Радичков представя внукът му

Автор: Plovdiv Now 5175
“Сибирските тетрадки“ на Йордан Радичков представя внукът му

Йордан Димитров Радичков е автор от младата вълна български писатели, които успяха да привлекат към каузата на четенето мнозина свои връстници. Роден е в София през 1989 г. и е отраснал в магическия свят на един от най-изумителните български разказвачи – великия Йордан Радичков. 

Дани има зад гърба си три сборника разкази, последният от тях – „Двеста линейки на час”, е на книжния пазар със знака на пловдивското издателство „Жанет 45”. С младия автор си говорим за едно вълнуващо събитие, което четящата общност под тепетата ще има възможност да види през януари. Инициативата Европейска столица на културата-Пловдив 2019 почита класика на българската литература Йордан Радичков, посвещавайки му месец януари. В поредица от събития ще бъде отбелязана 90-годишнината от рождението на писателя. 

Честването започва на 13 януари, когато в клуб „Фарго” от 14 часа, ще има безплатна прожекция на документалния филм за Йордан Радичков. В същия ден от 16 часа в Мексиканската къща ще бъде открита изложбата „Неосветените дворове”, ще бъде представена и книгата „Сибирски тетрадки”.  На 19 януари от 14 часа отново в Мексиканската къща ще има лекция и разговор за творчеството на Йордан Радичков и пътеписа му "Неосветените дворове" с проф. Инна Пелева. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина