Ще се забави ли ремонта на “Колежа“ заради тегленето на заем от Фонда за градско развитие?

Автор: Георги Анастасов 3816
Ще се забави ли ремонта на “Колежа“ заради тегленето на заем от Фонда за градско развитие?

Процедурата по тегленето на заем от Фонда за градско развитие за дострояването на стадион „Христо Ботев“ е много бърза и не би трябвало да доведе до забавяне на възобновяването на ремонтните дейности на "Колежа". Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Големият проблем беше да се види дали изобщо е възможен подобен ход, тъй като промяната на плановете по принцип отнема около година. Трябваше само да напишем подкрепително писмо до управляващите органи, че проектът е допустим, което и направихме. Това бе достатъчно условие да започнат преговори с Фонда. Оттам нататък тези преговори са само банкови, допълни кметът.

Припомняме, че необходимият документ бе издаден на основание на положителното становище на Междинното звено по приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 година. В него се подчертава, че проектът е в съответствие с приоритетите в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и се изразява принципна подкрепа за финансирането му чрез финансови инструменти по Приоритетна ос 1 на ОПРР.

От ФК Ботев пък официално увериха, че потвърждават твърдото си намерение да изпълнят проект „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев“ в рамките на договорения срок.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина