Ще го отворят ли до месец? Строители с офанзива в подлеза на Гладстон СНИМКИ

Автор: Благовест Андонов 4934
Ще го отворят ли до месец? Строители с офанзива в подлеза на Гладстон СНИМКИ

15 март – това ме анонсираната пусковата дата за подлеза на „Гладстон” от кмета Иван Тотев. Вече близо 7 месеца невралгичният участък в центъра на Пловдив е затворен.   Заедно с него се работеше и по „Цар Борис III Обединител”, а в момента строители са се разгърнали и по площад „Централен”.

Дали обаче ще бъде спазен пусковия срок? Макар до него да остава 1 месец, все още строителите работят по много от елементите на съоръжението.  Според градските власти това е бил един от най-сложните ремонти, които са правени в Пловдив през последните години. През последните месеци основните на подлеза бяха отворени, вътре бе налят бетон и се положи хидроизолация.

Освен по хидроизолацията , в момента се работи по пътната част и ВиК мрежата. Фирмите, които работят по него са подизпълнители на „Драгиев и Ко”.

Компанията, която взе почти  всички ремонти в града, пък в момента работят по площад „Централен”.  Едната част от ремонта е почти завършена – тротоарите по с настилка от земелрок по бул. „Цар Борис III Обединител”.

Вижте как върви работата по двата обекта:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина