Ако ви е останал стар козунак от Великден и се чудите какво да го правите, защото никой от семейството вече не иска да го яде, ви предлагаме рецепта за един интересен десерт - шоколадов пудинг.
Необходимите продукти са:
козунак - 3 филии, стар
портокалов сок - 3 с.л.
КРЕМ
прясно мляко - 500 мл
кафява захар - 4 - 5 с.л.
пудинг - 1 пакет, шоколад
масло - 30 г
шоколадови трюфели - 3 бр.
захарна декорация
Приготвяне:
Пригответе шоко пудинга по указанието.
Загрява се 400 прясно мляко с кафява захар.
Сипвате разтворен пудинг на прах с 100 мл прясно мляко.
Когато се сгорещи, сипвате на тънка струя и бъркате с тел докато сгъсти на 4 степен. Свалете и добавете маслото да се разтопи.
В стъклени чаши натрошете козунака на хапки, поръсете го с портокалов сок и заливате с пудинга.
Когато се охлади, поръсете с захарна декорация, сложете един шоколадов трюфел в средата.
Сервира се охладен, да може да попие пудинга в козунака.