Шампионката Виктория Радева посети своето първо училище в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 7619
Шампионката Виктория Радева посети своето първо училище в Пловдив

Автор: Авел Бялков

Едно от златните момичета Виктория Радева , поставили българския шах на световната сцена, посети своето първо училище СУ „Никола Вапцаров” по случай неговия патронен празник. Още с влизането й в сградата, учениците скандираха с пълно гърло- „Вики, Вики”. Те й поднесоха  подаръци, цветя и специална торта с шахматни фигури.

Това е моето първо училище, аз съм учила тук от първи до седми клас. Бяха едни прекрасни години с прекрасни учители и съученици. Това просто е една голяма любов ,защото аз от тук съм тръгнала и тук ми е била положена основата от моята първа учителка-  г-ж Йорданова. Изключително благодарна съм, че може днес да съм тук. Винаги са ме подкрепяли, спомням си всеки път, когато съм се връщала от състезание, моите приятели са ми помагали с каквото могат, учителите са ми давали допълнително материали, от които да уча и винаги е имало една огромна подкрепа от тяхна страна”, разказа златното момиче.

Тя заяви, че е хубаво  човек да знае, че има хора зад него, които винаги ще бъдат там и ще се радват за неговите успехи. Радева добави, че в  шахматен план от тук нататък й предстоят два турнира, за да завърши годината. „Предстои да се борим с отбора до година на Олимпиадата и да дадем най-доброто от себе си. Понеже вече съм студентка в личен план си пожелавам да завърша успешно моят бакалавър и един ден да имам и аз едни прекрасни деца, които да се обучават,  да растат и да имат такива прекрасни учители, които аз съм имала”, каза още тя.

„Процесът на подготовката преминава с изключително много тренировки  и е хубаво човек да е постоянен всеки ден. Има различни неща, с които се занимаваме- комбинации, дебюти и всичко, което е свързано с шахмата”, завърши Виктория Радева.

Беше обособено и  място, на което се изигра импровизирана партия шах, където всеки можеше да седне срещу Вики, да и стисне ръката й и  да се снима с нея.  

Директорът на училището Елена Александрова се изключително много се гордее с успехите на Виктория Радева.

Вики е прекрасно дете. Намерих книжка по случай 40-годишнината на училището, където сме я сложили в албума , когато стана вице Републикански шампион на 7 години. Голямата емоция беше и в 4-ти клас.  Вики замина за Бразилия  и се върна като вице Световен шампион за момичета до 10 години. Това беше и голямата еуфория в училище. Имаше плакати, децата бяха събрани долу в двора и скандираха „Вики, шампион” и сега се вълнувам като се сетя , беше невероятно. Тя расте  в невероятно семейство, има и по-малка сестричка, която също учеше тук.

Пожелавам й да е здрава. Виждам, че мечтата й е Олимпийски медал- нека го постигне, от сърце й го желая!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина