Шампионът Марица се подготвя за сезона с 9 състезателки и нов помощник треньор

Автор: Plovdiv Now 4171
Шампионът Марица се подготвя за сезона с 9 състезателки и нов помощник треньор

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) започна подготовка за новия сезон с 9 волейболистки. По традиция с питка, която беше направена от физиотерапевката Теодора Симеонова, бяха посрещнати състезателките и треньорския щаб. С Марица стартираха седем волейболистки от миналогодишния състав – либерата Жана Тодорова, Славена Никова, посрещачките Кремена Каменова, Александра Миланова, Добрина Христоскова, Силвия Андреева и центърът Дима Ушева.

За момента единственото ново попълнение е националната разпределителка Петя Баракова, която идва от френския Волеро (Льо Кане). В първия отбор през новия сезон ще бъде и разпределителката Лора Славчева, която се завръща в клуба, след като последните два сезона беше преотстъпена в Раковски (Димитровград).

Шампионките имат и нов помощник-треньор – Лазар Лазаров. Той заменя на поста Владимир Орлов, който пое мъжкия отбор на Локомотив (Пловдив). Лазар Лазаров е бивш волейболист в Добруджа 07 (Добрич), играл е и в Гърция. В треньорската си кариера е бил в Добруджа 07, Левски (София), Иран. От три години е помощник-треньор в женския национален отбор на Иван Петков.

Чувствам се прекрасно в Марица, като у дома си. С Иван Петков се познаваме доста време, вече три години работим заедно в националния отбор. Очаквам интересен сезон, след тежкия период, който спортът преживя. Аз съм оптимист и очаквам всичко най-добро през новия сезон, заяви пред volleymaritza.bg Лазар Лазаров.

Марица ще проведе основната част от подготовката си в Пловдив. Тепърва към отбора ще се присъединяват още нови състезателки. И през предстоящия сезон маричанки ще играят в групите на Шампионската лига. Шампионките ще разберат съперниците си в груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир на 21 август.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина