Сестри от МБАЛ “Свети Мина” в Пловдив подават молби за напускане

Автор: Plovdiv Now 6255
Сестри от МБАЛ “Свети Мина” в Пловдив подават молби за напускане

4 сестри от МБАЛ “Свети Мина” - Пловдив са подали молби за напускане, съобщиха от ръководството на болницата. Оставките на медицинския персонал по време на пандемията от коронавирус, идва след изпитание, което персоналът в болницата имаше преди броени дни. Възрастна жена , приета със симптоми на коронавирус , издъхна в болницата. Тя почина преди да й бъде направена проба. МБАЛ “Свети Мина” бе една от болниците, определени от Кризисния щаб , да приемат пациенти със съмнения за вируса. “Персоалът не разполага с никакви защитни средства, нямаме отделение, където да ги приемаме и изолираме , лекари и сестри имат по една маска за еднократна употреба”, съобщи тогава кардиологът д-р Румен Стоилов.

Завеждащ отделението по кардиология д-р Цветан Деведжиев днес съобщи , че медицинския персонал не може да работи при такива условия и няколко сестри са подали молби за освобождаване. “Те нямат убеждение , че болницата ще бъде оборудвана” , коментира Деведжиев. 

Шефът на здравната комисия в общината д-р Калин Калинов заяви, че “Св. Мина” е извадена от списъка с болници за пациенти с коронавирус и ще бъде заменена с друга. Тя не била подходяща, тъй като е в центъра на града и няма бързи подходи към нея. 

Резултатите от пробите на жената за коронавирус все още не са излезли. Предстои да бъдат готови в сряда. Едва тогава ще се пристъпи към тестове на персонала. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина